DHL ukončilo financování linky 354, mají vlastní svozové linky A až D

Linka 354, která propojuje oblast Černý Most s Horními Počernicemi a slouží k obsluze několika obcí a logistických areálů včetně skladů DHL, prošla nedávnými změnami. V minulosti, když byla větší poptávka, linka posilovala své kapacity, ale v poslední době došlo k omezení a autobusy na této lince jezdí méně často.

Jednou z klíčových změn je úprava spojení, která byla realizována od začátku roku 2024. Jak uvedl tiskový mluvčí a vedoucí odboru marketingu ROPID Filip Drápal, byly změny zapříčiněny hlavně ukončením spolufinancování provozu linky ze strany společnosti DHL. „Úprava provozu linky 354 byla realizována od 1.1.2024, a to v důsledku ukončení spolupráce (spolufinancování provozu linky) právě ze strany společnosti DHL.“

Společnost DHL, která dříve linku částečně financovala, se rozhodla přejít na jiný model dopravy pro své zaměstnance. „Doprava zdarma je jedním z mnoha benefitů, které naše společnost svým lidem poskytuje. Po zkušenostech z předchozích let jsme se snažili vyvolat jednání se všemi využivateli a dojít k dohodě, na jejíž základě bychom našim zaměstnancům mohli zajistit na této lince dopravu zdarma a zároveň zaručit spolehlivost a komfort. Vzhledem k tomu, že se nepodařilo včas dojít k vzájemné dohodě, byli jsme nuceni od této varianty ustoupit. V současné době provozujeme pro naše zaměstnance námi dotované privátní linky A, B, C a D,“ vysvětluje Vladimír Kvítek, Ředitel logistického centra DHL Supply Chain v Jirnech.

ROPID zároveň zdůrazňuje, že i přes změny se snaží udržet kvalitní dopravní obslužnost pro celou oblast. „Linka zajišťuje obslužnost také ostatních areálů podél silnice II/611, včetně obce Nehvizdy, a proto bylo nutné připravit úpravu jízdního řádu, který reflektuje požadavky ostatních firem v logistické zóně Jirny a zároveň zachovává původní úroveň obsluhy obce Nehvizdy,“ doplňuje Drápal.

Aktuálně spoje linky 354, které projíždějí zastávkou „Jirny, DHL“, slouží hlavně pro dopravu zaměstnanců firmy LE&CO.

Foto: Ropid

Klára Sýkorová

šéfredaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala žurnalistiku a následně obor Sociální a mediální komunikace. Kromě psaní o dopravě vydala v roce 2022 humornou knihu Partnerské přešlapy: Šílené historky ze života.