Nehoda tramvají v Schöneiche si vyžádala dva zraněné

Srážka dvou tramvají poblíž Berlína způsobila zranění obou řidičů a zkomplikovala místní dopravu. Policie intenzivně vyšetřuje příčiny nehody, které se dosud nepovedlo vypátrat. Škoda na vozidlech činí podle mluvčího policie 50 000 eur.

V brzkých pondělních hodinách se v Schöneiche zastavila doprava. Na Kalkberger Straße se srazily dvě soupravy tramvají linky číslo 88 a nehoda si vyžádala dva zraněné. Dvaačtyřicetiletý řidič utrpěl vážná zranění nohou a jeho jednapadesátiletá kolegyně byla pouze lehce zraněna. Oba byli převezeni do nemocnice v Marzahnu.

Poškozené byly tramvaje Düwag GT6 ev. č. 48 a Düwag M6-NF ev. č. 78.

Roland Kamenz, mluvčí policejního ředitelství Braniborsko-východ, potvrdil, že se oba vlaky srazily z dosud neobjasněných příčin. „V době nehody nebyli ve vlaku žádní cestující,“ uvedl Kamenz, což bylo štěstí.

Silný náraz promáčkl přední část tramvaje a kabinu řidiče. Podle společnosti Schöneicher-Rüdersdorfer-Straßenbahn (SRS) zřejmě první tramvaj z neznámých důvodů zastavila a za ní jedoucí řidič nestačil zareagovat a včas zabrzdit. „Skutečnost, že obě tramvaje jedou za sebou po stejné koleji, je každodenní a přípustný jev,“ uvedla SRS.

Policie stále vyšetřuje, jak přesně k nehodě na trati došlo. Kamenz vyčíslil škodu na tramvajích na 50 000 eur. Kvůli tomuto incidentu nyní v SRS chybí obousměrná vozidla, která mohou jezdit bez otáčení, dopravce proto musí zavést 20 minutové intervaly.

Marie Texlerová

redaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala VŠCHT v Praze, ale její vášní je psaní. Ráda cestuje veřejnou dopravou a sleduje nové trendy. V budoucnu ji láká vydat vlastní knihu.