Pražská strojírna chystá několik zakázek pro dopravní podnik Berlín

Pražská strojírna bude v letošním roce opět dodávat své výrobky do Berlína. Předmětem zakázky je šestisrdcovkové křížení a různé drobné frézované kolejnice. S dopravním podnikem Berlín už má strojírna podepsanou také zakázku na březen příštího roku, která zahrnuje tramvajovou výměnu, srdcovku a nové kolejnice. Německý trh je typický svou technickou náročností, kterou ale Pražská strojírna coby akreditovaný dodavatel Dopravního podniku Berlín bez výhrad splňuje.

Na začátek července má dopravní podnik hlavního německého města u Pražské strojírny objednané šestisrdcovkové křížení ulic Berliner Straße a Breite Straße. Vedle toho dodá strojírna do Berlína také několik drobnějších frézovaných kolejnic.

„Na příští rok již máme také zasmluvněnou dodávku tramvajové výměny, srdcovky a kolejnic pro křižovatku Wartenberger Straße. Dále očekáváme výsledek dalších čtyř výběrových řízení různého rozsahu, a to od náhradní srdcovky až po osmnáctisrdcovkové křížení na betonových pražcích,“ říká Robert Masarovič, předseda představenstva a generální ředitel Pražské strojírny a. s.

Pražská strojírna patří k akreditovaným dodavatelům Dopravního podniku města Berlína (BVG) a své výrobky dodává do německé metropole pravidelně. Mezi typické zakázky patří náhradní díly do kolejové svršku, jako jsou frézované kolejnice a jednotlivé srdcovky pro místní drobnou opravu křižovatek. Z Vinoře do Berlína ale putují i celé výhybky a střední až větší křížení.

Přejímky zakázek Pražské strojírny se konají v areálu továrny v pražské Vinoři a po přejímce jsou jednotlivé části dodávek převáženy do Berlína na kamiónech přímo na stavební místo či do meziskladu.

„Německý trh je pro nás zajímavý především svou stabilní poptávkou a jasným technickým zadáním. Naši němečtí partneři jsou náročnými ale precizními zákazníky. Jednotlivé dodávky se plánují s dostatečným předstihem, což je pro nás s ohledem na plánování výrobních kapacit velkou výhodou,“ dodává Robert Masarovič, předseda představenstva a generální ředitel Pražské strojírny a. s.

TZ Pražská strojírna