Letní tramvajové výluky v Praze

Období letních prázdnin a dovolených je v Praze každoročně spojeno s větším množstvím tramvajových výluk. Letní nižší přepravní poptávka je tím nejlepším možným termínem pro velké rekonstrukce tramvajových tratí, kterých letos bude opravdu hodně.

Letní linkové vedení v Praze

Od 28. 6. do 9. 8. 2014 budou probíhat výluky v oblasti Karlova náměstí, kde se nejprve začne etapou Karlovo nám. – Myslíkova a podé se práce přesunou na úseky Karlovo nám. – Albertov / Palackého nám. Podrobnosti zde.

Rekonstrukce se dočká u tramvajová trať do Hostivaře, která byla už několikrát odkládána. Její rekonstrukce přinese cestujícím zrychlení tramvajové dopravy a nové zastávky pro lepší obslužnost oblasti. Výluka v Hostivaři proběhne od 28. 6. do 13. 9. 2014. Podrobnosti zde.

Podobně velká rekonstrukce proběhne také v Břevnově. Rekonstruovat se bude úsek Malovanka – Vypich v období od 28. 6. do 30. 8. 2014. Podrobnosti zde.

A co by to bylo za léto, kdy by nebyla zavřená trať do Modřan, kde proběhne výluka od 28. 6. do 30. 8. 2014.  Podrobnosti zde.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.