V Praze se přejmenují tramvajové zastávky

Magistrát hl. m. Prahy rozhodl o přejmenování tramvajových zastávek. V souvislosti s novou železniční zastávkou Praha – Podbaba, se přejmenuje současná tramvajová konečná Podbaba na Nádraží Podbaba. Ke změně má dojít také na Karlové náměstí. Konkrétně „druhá“ zastávka Karlovo náměstí při cestě k Národní třídě/Lazarské (u křižovatky s ulicemi Žitná a Odborů) má být přejmenována na Odborů. Další změny názvů jsou schváleny k otevření trasy metra V.A (Djevická-Motol). Přejmenovány budou zastávky Petřiny > Sídliště Petřiny, OD Petřiny > Petřiny, Bořislavka > Na Pískách.

S rekonstrukcí tramvajové tratě do Hostivaře vzniknou nové tramvajové zastávky. První OC Hostivař v ulici Švehlova u křižovatky s ulicí Práčská. Druhou bude zastávka Dubečská v ul. Průběžné s křižovatkou s Dubečskou.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.