Den otevřených dveří: Trojský most, tunel Blanka a trasa metra V.A

4. října proběhne v Praze velký Den otevřených dveří. Veřejnosti budou otevřeny největší rozestavěné stavby v Praze a to Trojský most, tunel Blanka a trasa metra V.A.

Trojský most a tunel Blanka budou veřejnosti otevřeny od 9 do 14 hodin a stanice metra A Nádraží Veleslavín a Nemocnice Motol budou otevřeny od 9 do 15 hodin.

Ideální trasa po dopravních stavbách začíná na Trojském mostě, pokračuje pěší prohlídkou tunelu Blanka z Troji na Špejchar, odkud bude možné pokračovat MHD (příp. speciální autobusovou linkou) k otevřeným stanicím metra A Nádraží Veleslavín a Nemocnice Motol.

Akce nese samozřejmě i politickou propagandu, kdy se koná týden před volbami. Což by udělala každá vládnoucí strana. Rozdíl je pouze v tom, že TOP09 ukáže pouze rozestavěné stavby (které začala stavět ODS), kdežto kdyby vládla ODS, stavby by byly dokončené a slavnostně by se otevřely do provozu. Takhle si musíme ještě neurčitý počet let počkat, záleží totiž na nás voličích, koho si za 14 dní zvolíme do vedení Prahy.

Den otevřených dveří: tunel Blanka a Trojský most

Den otevřených dveří: tunel Blanka a Trojský most

Den otevřených dveří: trasa metra V.A

Den otevřených dveří: trasa metra V.A

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.