Radní pro dopravu Dolínek porazil Páju a Jáju z Ropidu

Během dnešního dne otiskly všechny velké zpravodajské servery zprávu o tom, že plánované celopražské změny v MHD se odsouvají a pánové z Ropidu dostali za úkol celý návrh přepracovat. Stalo se tak po jednání radního pro dopravu Petra Dolínka s Pavlem Procházkou, pověřeným řízením Ropidu. S prodlouženým metrem A do Motol dojde pouze ke zrušení linky 2 a zkrácení autobusů na Evropské. Ostatní linky zůstanou ve svých trasách.

Není však úplně vyhráno. Na přelomu února a března má být vybrán nový ředitel Ropidu a je otázka, kdo jím bude. A zároveň, jak se nový ředitel vypořádá se současnými plánovači, jako jsou pánové Jareš, Andělek a další. Může se totiž stát, že ředitelem bude někdo, kdo si nechá Pavla Procházku jako svého zástupce ředitele, plánovači také zůstanou a v Ropidu se pojede ve stejných kolejích i nadále – tzn. bez koncepce! Uplyne rok, dva a Procházka se vrátí do funkce ředitele.

Aby bylo vyhráno, musel by se stát ředitelem Ropidu někdo zcela nový, který si postaví svůj vlastní tým a předloží dlouhodobou vizi a koncepci MHD v Praze. Minimálně jeden z osmnácti přihlášených tu koncepci má! Držme mu palce.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.