DPP plánuje průvod vozidel a spustil web MHD140.cz. Marketing DPP: 1*

Pražská MHD v letošní roce oslaví 140 let. Při této příležitosti Dopravní podnik Praha spustil speciální web běžící na velmi sympatické adrese www.MHD140.cz. Na tomto webu najdete veškeré informace k plánovaným akcím v Praze. Kromě přednášek a dnů otevřených dveří nebude chybět ani tradiční průvod vozidel! Dále web obsahuje stručnou historii MHD v Praze, či nabídku vydaných publikací k výročí.

„Historie hromadné dopravy v Praze je opravdu bohatá na významné milníky a události. Cílem webu je poskytnout všechny dostupné informace i zajímavosti na jednom místě a usnadnit tak orientaci v řadě akcí, které se budou při těchto příležitostech konat. Na webu tak například najdete i termíny a témata přednášek, které letos ve spolupráci s Královstvím železnic uspořádáme,“ uvedla Jana Šmejcká, vedoucí odboru Marketing a komunikace.

Kromě 140. výročí provozu MHD si v Praze letos připomeneme také 90 let provozů autobusů, či 30 let provozu trasy metra B. Jak už nyní web napovídá, máme se na co těšit! Dopravní podnik se na výročí důkladně připravuje a plánuje bohatý program.

Z programu:

6. 6. 2015

Den otevřených dveří v garáži Vršovice: Zpočátku trolejbusová vozovna, později garáž pro autobusové linky zajišťující spojení zejména v jihovýchodní části české metropole, návštěvníkům otevře své brány první červnovou sobotu.

7. 6. 2015

Autobusový průvod Prahou: Nejen tramvaje, ale také historické vozy autobusů se v červnu průvodem vydají na jedinečnou jízdu Prahou.

19. 9. 2015

Den otevřených dveří Dopravního podniku hlavního města Prahy: Podrobnosti o místech a areálech pražského dopravce, které se v roce 2015 otevřou veřejnosti, budou dále upřesněny.

20. 9. 2015

Tramvajový průvod Prahou: Zajímá Vás, jak se rok za rokem vyvíjely tramvajové vozy MHD v Praze? Využijte jedinečné příležitosti a nenechte si ujít průvod historických tramvají, který u příležitosti 140. výročí ovládne pražské koleje!

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.