„Evička“ už jezdí po Praze

Ve čtvrtek 2. 7. 2015 najížděla své první zkušební kilometry v ulicích Prahy nová tramvaj EVO1, která se podle označení říká Evička. Ta byla vyrobena na zakázku Aliance TW Teamu v ústředních dílnách pražského dopravního podniku. Tramvaj nyní čekají zkušební jízdy po pražské tramvajové síti a přibližně od září je plánován také zkušení provoz s cestujícími.

Podle dostupných informací nemá Aliance TW Team zatím žádnou tramvaj EVO1 prodanou a čeká se, jak dopadne zkušební provoz. Zda se pro koupi tramvaje rozhodne i pražský dopravní podnik je proto nejasné. Avšak je nutné podotknout, že koncepcí je tato malokapacitní tramvaj vhodná spíše do měst typu Liberec, či Most, než-li milionovou Prahu potřebující dlouhé kapacitní tramvaje.

Za spolupráci s pořízením fotografií patří poděkování vedoucímu oddělení Marketing a komunikace v DPP Jiřímu Štáblovi a dalším zaměstnancům DPP.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.