On-line reportáž #jedemedoRuska sklidila velký úspěch

Dopravní magazín MHD86.cz přinesl o letošních prázdninách svým čtenářům ojedinělou on-line reportáž z dvoutýdenní cesty party čtyř kamarádů (vč. šéfredaktora webu), kteří jeli poznávat městskou dopravu v Rusku – konkrétně ve městech Yekaterinburg, Ufa a Samara. Web MHD86.cz se tak stal historicky prvním v českém dopravním světě, který přinesl svým čtenářům ucelenou on-line reportáž využívající naplno sociální média s aktivní a přímou komunikací se čtenáři.

Cestovatelé během své cesty pravidelně psali své příspěvky s zážitky a fotografiemi na sociální sítě Facebook, Twitter a Instagram. Příspěvky z uvedených sociálních sítích a od všech cestovatelů bylo možné sledovat velmi jednoduše a pohodlně na jediné stránce, bez nutnosti vlastního účtu na zmíněných sítích. Na speciální stránce se příspěvky přehledně řadily na jedné zdi podle časové osy tak, aby mohl vzniknout ucelený příběh o cestě do Ruska. Reportáž #jedemedoRuska si hned na začátku získala nespočet čtenářů, kteří s úsměvem a zájmem sledovali příběhy cestovatelů.

01

Ukázka zdi příspěvků reportáže #jedemedoRuska

Premiéra dopravně-cestovatelské reportáže měla u čtenářů neuvěřitelný úspěch a ukázalo se, že i v tomto dopravním světě je třeba reagovat na současné trendy a nároky čtenářů, kteří jsou zvyklý dnes sledovat zprávy a informace v mobilních telefonech, pro které je nutné mít upravené webové stránky. K tomu se nesmí zapomenout, že i mezi dopravními nadšenci hrají velkou roli sociální sítě, na kterých se chtějí čtenáři dozvídat nejčerstvější zprávy a sdílet zážitky z nejrůznějších událostí.

Těší mě, jak velký zájem reportáž z Ruska vyvolala mezi pravidelnými čtenáři a zároveň, že oslovila i řadu nových čtenářů.

Děkuji Vám za přízeň a v dalších týdnech se můžete těšit na články (vč. fotografií a videí) z této cesty.

Ondřej Matěj Hrubeš
šéfredaktor MHD86.cz

► Reportáž #jedemedoRuska

04030602

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.