DPP vydal publikaci k 140. výročí MHD v Praze

Dopravní podnik hl. m. Prahy vydal k 140. výročí městské hromadné dopravy v Praze publikaci s názvem „140 osobností, událostí a zajímavostí z historie pražské MHD“. Na publikaci se podílel kolektiv známých jmen Pavel Fojtík, Petr Malík a Robert Mara, což již napovídá, že se jedná o zajímavou a čtivou knížku.

Každá stránka se věnuje jedné osobnosti, události, či zajímavosti a je doplněna fotografií. Knížka je zpracována pěkným a jednoduchým stylem, kterým zaujme širokou veřejnost. Mezi 140 tématickými stránkami najdeme například „František Křižík, Milan Houfek, Patrik Kotas, Výhybkáři, Nuselský most, Salonní vůz 200, Tramvaj T3, Trolejbus T400, Lanová dráha na Letnou, Tramvajová estakáda na Krejcárku Sanitní a pohřební tramvaje, Elektrické vozy metra 81-71, Eskalátory, Kropící tramvaje, Očíslování tramvajových linek, Rozvoj trolejbusové dopravy v Praze, Opencard, Turnikety, …“. Zkrátka plno zajímavostí v jedné příruční knížce.

Publikace si budete moci koupit na Dni otevřených dveří DPP, či ve stáncí DPP a dále pravděpodobně v Infocentrech DPP a Muzeum MHD.

Navštivte náš prodejní stan ve stanici metra Chodov, Háje, Florenc C a zakupte exkluzivně novou publikaci ‘‘140 osobnost…

Posted by Dopravní podnik hlavního města Prahy on 14. září 2015

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.