Metro o víkendu nejezdí do Motola. Důvod: propadlý strop a zatékající voda?

O víkendu 19. – 20. 9. 2015 proběhne výluka metra na lince A v úseku Petřiny – Nemocnice Motol.

Ve vyloučeném úseku bude zavedena náhradní autobusová doprava XA a dále bude možné použít běžných autobusových linek (např. 167, 180, 184).

Oproti jiným výlukám, k této se nikdo nechce moc vyjadřovat a v článcích se různí důvody řečené představiteli DPP. Na tuto skutečnost poukazuje např. uživatel P_V na serveru metroweb.cz: „Vypadá to že v závažnosti nemá DP moc jasno. V idnesu Ďuriš říká, že je to oprava zatékání, která nesnese odkladu. V lidovkách zas říká dopravní ředitel Urbánek, že jde o dlouhodobě plánovanou preventivní prohlídku styku dvou částí stavby“. K tomu se na sociálních sítích objevily zprávy o propadlém stropu (vč. fotografii se zakrytím místa) v první koleji a o přílišném zatékání vody mezi stanicemi Nemocnice Motol a Petřiny. Pokud je to pravda, je zajímavé, že DPP dělal, jako by se nic nestalo (pouze trochu omezil rychlost) a úsekem dva týdny přepravoval cestující.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.