Web MB modely, aneb když neumíme tramvajové modely, dáme tam pěknou holku

Českých firem vyrábějící modely tramvají moc nemáme. Vlastně jedinou významnější firmou jsou MB modely Miroslava Barneta. Tuhle firmu člověk zná už od mala. Byla vlastně první, která prodávala v Praze modely tramvají v krámcích prodávající jinak jen vláčky. Kvalita modelů nebyla zázračná, ale konkurence nebyla a člověk chápal, že začátky jsou těžké. Jenže, ani po osmnácti letech se kvalita modelů nezlepšila. Asi proto na titulní stránce jejich webu neuvidíte velké fotografie s modely tramvají vyzývající ke koupi, ale ženu vyzývaně ležící na gauči.

Působíte to na mě dojmem „modely neumíme, tak tam dáme nějakou pěknou holku“ o které se těm klukům maximálně může zdát. Takový návrat do devadesátek a nebo na Moravu, kdy polonahé ženy byly (i dnes jsou) na bilboardech kominíků, instalatérů, podlahářů, automechaniků a jiných se slogany Potřebujete píchnout, Vyplníme každý otvorPostavíme vám ho, Štíhlá holka s velkým plnícím otvorem, Výcuc všehoNa to si musíte sáhnout,

Vlastně MB modely jsou na tom ještě hůř, než výše popsané firmy. Protože MB modelům chybí ten sexistický slogan typu Pojď si se mnou hrát, Vjeď mi tramvají do tunelu, Zajezdi si se mnou a podobně. Takže i tohle je nedotažené.

úvodní stránka web MB modely

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.