Politici nepřišli. Požadavky na posílení MHD zůstaly netknuty

Včera (6. 12. 2016) se mělo konat další z pravidelných zasedání Výboru pro dopravu ZHMP (Zastupitelstva hl. m. Prahy). Na programu bylo několik bodů, které se týkaly městské dopravy. Bod 2 obsahoval „Vyhodnocení změn v tramvajové dopravě“ a bod 3 „Požadavky MČ týkající se navýšení dopravní obslužnosti v autobusovém provozu“, včetně posílení provozu metra a tramvají. Poklady pro oba body jste si mohli včera přečíst na webu MHD86.cz.

Jenže řada politiků-členů výboru na jednání nepřišla, čímž se stalo jednání neusnášeníschopné a nic se nemohlo projednat. A protože byly na stole důležité materiály o posílení pražské MHD, nechal jsem si zjistit na magistrátě, kteří politici se na jednání „vykašlali“, kterým je lhostejná městská hromadná doprava. Jsou to politici ze stran ANO 2011, TOP 09 a KSČM.

Jméno Funkce Strana/Klub účast 
PhDr. Matěj Stropnický předseda TROJKOALICE SZ, KDU-ČSL, STAN ANO
Ing. Michal Hašek místopředseda ANO 2011 NE, omluven
Ing. Jarmila Bendová členka ANO 2011 NE, omluvena
Ing. Karel Březina člen ČSSD ANO
Ing. Marek Doležal člen TOP 09 a nezávislých NE, NEOMLUVEN!
Filip Humplík člen ODS ANO
Mgr. Ondřej Mirovský, M.EM člen TROJKOALICE SZ, KDU-ČSL, STAN ANO
Ing. Jiří Nouza člen TOP 09 a nezávislých NE, NEOMLUVEN!
Petr Šimůnek člen KSČM NE, NEOMLUVEN!

zdroj účasti: sekretariát MHMP

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.