Nová kniha: Tramvajový atlas – Střední Evropa (CZ, SK, H)

Velkou radost mi udělala zpráva o vydání nové knihy z pera Roberta Schwandla, jehož dopravní atlasy jsou bezkonkurenční. Robertovou novinkou je atlas, který se zaměřuje na Střední Evropu a představuje v něm jednotlivé tramvajové provozy, doplněné o trolejbusové provozy a systémy metra.

Jedná se o jeho první vydání, které mapuje MHD v Česku, Slovenku a Maďarsku. O každém provozu najdete v knize ilustrovaný plán sítě, základní informace o provozu vč. stručného výpisu vozidel a mnoho barevných fotografií z každého města. Textová část knihy je v němčině i angličtině, přesto i bez jazykové vybavenost Vám kniha skvěle poslouží.

Edici tramvajových atlasů mohu vřele doporučit, jelikož např. mé téměř zcestovalé Německo se neobešlo bez Tramvajového atlasu Německo (nyní už 4. vydání), které mě doprovázelo na každé cestě. Pro váhající najdete níže několik ukázek z knihy.

A kde knihu koupíte?

Náhled: Brno

Náhled: Hradec Králové

Náhled: Most a Litvínov

Náhled: Olomouc

Náhled: Ostrava

Náhled: Plzeň

Náhled: Praha

Náhled: Praha

Náhled: Bratislava

Náhled: Žilina

Náhled: Budapest

Náhled: Budapest

Náhled: Budapest

Náhled: Debrecen

A kde knihu koupíte?

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.