Pozvánka: Vídeňský Tramwaytag 2017

V sobotu 6. května 2017 se od 10 do 17 hodin bude ve Vídni konat již 33. den otevřených dveří MHD, známý jako Tramwaytag.

Hlavním dějištěm letošního dne otevřených dveří vídeňského dopravního podniku Wiener Linien bude vozovna Bahnhof Gürtel ve čtvrti Währing (stanice metra U6 Nußdorfer Straße) a depo Michelbeuern (stanice metra U6 Michelbeuern-AKH).

Virtuální realita: nová tramvaj i pohled strojvedoucího

Hlavním magnetem 33. Tramwaytagu se stane stanice virtuální reality ve vozovně Bahnhof Gürtel. Zde návštěvníci mohou v prostřednictvím 3D-brýlí prozkoumat novou tramvaj Flexity, která se ve vídeňských ulicích začne objevovat koncem roku 2018. Oblíbený jízdní simulátor zase nabídne pohledy z perspektivy řidičů a strojvůdců MHD. V depu Michelbeuern o stanici metra dále budou vystavena pomocná vozidla vídeňské podzemky.

Bezplatná jízdenka

Zvláštní jízdenka Sonderfahrschein, kterou lze stáhnout z www.wienerlinien.at/tramwaytag navíc v sobotu od 9 do 20 hodin umožní všem zájemcům cestovat po centrální části Vídně zdarma (Kernzone Wien: linky Wiener Linien, S-Bahn, linky Badner Bahn a autobusy VOR). Pro příjezd v úseku Schottentor-Marsanogasse-Antonigasse lze využít i dvě nostalgické linky, které budou v provozu od 9:45 do 17:30 ve dvacetiminutovém intervalu. Vstup do bezbariérového areálu je zdarma. Wiener Linien připravují i doprovodný program pro děti.

33. Tramwaytag Wiener Linien / den otevřených dveří

Sobota 6. 5. 2017, 10 – 17 hodin

Stanice metra U6 Nußdorfer Straße a Michelbeuern-AKH

Vstup zdarma

Další info: www.wienerlinien.at/tramwaytag

Zdroj: TZ, Foto: Tramwaytag © Wiener Linien

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.