DPP vypravil novou tramvaj, ze které řidič zdraví f*ckáčem

Dopravní podnik hl. m. Prahy dnes poprvé vypravil na linku s cestujícími „novou wanu“, respektive po x-té zrekonstruovanou tramvaj T3. V rámci poslední modernizace se stal vůz částečně nízkopodlažní a obdržel červeno-krémový lak. Před lety, když se modernizovaly první „wany“, tak dostávaly odlišující stříbrno-vínový lak.

Nová „wana“ na odjezdí z náměstí Míru

Na vypravení tramvaje s evidenčním číslem 8284 do provozu s cestujícími čekala řada tramvajových fanoušků. Hned ráno bylo zklamáním, že o vypravení nové tramvaje neinformovalo odd. marketingu DPP na webu ani na sociálních sítích. Přitom se DPP tramvají pyšnil, když jí v Praze na Zličíně přebíral. Druhou nepěknou vizitku dopravnímu podniku udělal řidič tramvaje zdravící fotografy a tím i cestující poněkud netradičním způsobem.


Upřímně, když vyjede v Praze nová tramvaje, vždy se stane velkým cílem fotografů. Proto nerozumím tomu, proč na první dny provozu nedají novou tramvaj řidiči, kterému nevadí, že bude se svou tramvají fotografován. Stále dokola opakující se zbytečný problém.

Jízdní řád tramvaje T3R.PLF na lince 13 (3. 7. 2017)

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.