Ropid zaintegroval Kladensko jen papírově. Řada autobusů nejezdí

Po několikaletém odkládání byla v sobotu 26. 8. 2017 zaintegrována oblast Kladenska do systému Pražské integrované dopravy. Jenže integrace bez problémů proběhla jen na namalovaných pláncích Ropidu.

Ve skutečnosti řada slíbených spojů, které jsou uváděny v jízdních řádech nejezdí a spoje jsou rušeny bez náhrady. Další linky jsou zkracovány. Např. berounská linka 380 nově nejezdí k metru A. Jinde si lidé stěžují, že na zastávkách chybí jízdní řády a nebo označení linek, které na zastávkách zastavují. Zmatky vyvolává také složitý tarif PID, který dělá problém se naučit řidičům kladenských linek. Některé autobusy nejsou vybaveny označovači jízdenek. To je pouze krátký výčet nepříjemností, které cestující od soboty a především od pondělí denně zažívají. O tom, že zaintegrování Kladenska skřípe se zmiňuje také Pražský deník.

Po prvních dnech se ukázalo, že integrace Kladna byla uspěchaná a nebyla dostatečně připravená.

Pro dokreslení situace pár screenshotů z webu Ropidu:

 

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.