Komentář pro Šestku: Doprava v Praze 6 zamrzla v kolonách

Současné vedení městské části, ale také hl. města, se vyznačuje tím, že nic nedělá. Dvě lavičky za půl milionu, špinavé dětské brouzdaliště a pláž, co vlastně není pláží, počítat nebudu.

Myslím, že všichni dnes oceňujeme tunely městského okruhu, které nám velmi zkracují cestování. Jenže kvůli chybějícím navazujícím stavbám se přesunuly kolony do ulic, kde před lety žádný problém nebyl.

Nutně chybí obchvat Vítězného náměstí mezi Svatovítskou a Evropskou (platné územní rozhodnutí se nechalo propadnout!), ale také mezi Svatovítskou a Jugoslávských partyzánů – Podbabskou. Obchvat, který by odlehčil „kulaťáku“ od tranzitní dopravy, která nás nejvíc v Dejvicích zatěžuje.

Chybí Břevnovská radiála, která by zklidnila neúnosnou dopravu v Patočkově ulici. Chybí severozápadní část Pražského okruhu. Chybí parkoviště P+R – dosud není jediné na „šestce“. O všem se pouze mluví, ale neprobíhá ani jedna dopravní stavba.

Vyšlo v novinách Šestka, vydání září 2017

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.