Panika, nic jsme neudělali! Co teď? Dáme wi-fi router za 2,3 mil. do lanovky

Když jsem na webu četl titulek, že lanovka na Petřín získá wi-fi připojení k internetu za 2,3 milionu korun, myslel jsem si, že to je žert.

Rozumný člověk by neinstaloval dva milion do wi-fi routeru umístěného v lanovce, která jede 3 minuty a cestující-turisté při jízdě sledují především panorama Prahy. Kdo by „čučel“ do mobilu. A kdyby přece, v lanovce a kolem lanovky funguje mobilní internet LTE.

Celá šaškárna s internetem do lanovky jen dokládá neschopnost současné koalice (ČSSD+ANO+STAN+Zelení+KDU-ČSL), která v Praze zatím nic neudělala.

Místo rozvoje Prahy a zahájení dopravních staveb se po třech letech zmohla koalice jen na předražené wi-fi routery do lanovky a na pár zastávek MHD – do míst, kde funguje rychlý mobilní internet. A abych nezapomněl, občas pořídí lavičku za čtvrt milionů, která měří teplotu vzduchu. Případně peníze dají vhodné firmě na novou mobilní aplikaci, kterou nikdo zásadně nepotřebuje.

Výsledkem routeru za 2,3 milionu korun je tisková zpráva, která byla otištěna v médiích a prezentuje magistrát v nejlepším světle. A proč až teď? V říjnu se konají volby do Poslanecké sněmovny a řada radních v těchto volbách kandiduje.

Komentáře Pražanů k wi-fi v lanovce na Petřín z facebookovského profilu Hl. m. Prahy

Názory občanů k wi-fi v lanovce na Petřín za 2,3 miliony Kč. Reakce z Facebooku hl. m. Prahy.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.