Kladno poslalo Ropid „k šípku“

Ropidem nezdařená integrace Kladenska má pravděpodobně finální dohru. Magistrátu Kladna došla trpělivost a přepsal v polovině října jízdní řády autobusových linek po svém. Respektive se vrátil k podobným řádů, podle kterých se jezdilo před příchodem Ropidu.

O tom, zda budou všechny spoje odjeté se dá jen pohybovat. Už v posledních týdnech totiž město Kladno a dopravce ČSAD Kladno odmítalo informace o zrušených spojích poskytovat organizátorovi dopravy.

Ropid na svém webu dodává: „S ohledem na fakt, že linky PID zařazené do MHD Kladno jsou plně v kompetenci jejich objednatele města Kladna, žádáme cestující, aby případné připomínky k jízdním řádům nebo dotazy na případné mimořádnosti v provozu směřovali přímo na Magistrát města Kladna.“

Doufejme, že z této nepovedené integrace si vezme Ropid ponaučení a příště bude integrovat jen oblasti, které o to mají zájem a zároveň bude pečlivě vybírat dopravce a to ne podle modrých střech, ale podle spolehlivosti.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.