Všechno platí, veletrh Czechbus bude v Holešovicích

Určitě úsilí o senzaci, možná zvědavost anebo také škodolibost – to i jiné věci mohou stát za „zaručenými“ informacemi, že prý letošní CZECHBUS nebude. Přes nepřízeň osudu či spíše počasí je nutno konstatovat: 7. ročník veletrhu autobusů, hromadné dopravy, garážové a servisní techniky CZECHBUS se uskuteční v původním termínu, tedy od úterý 21. do čtvrtka 23. 11. 2017.

Ano, ničivá vichřice (náraz o rychlosti větru až 180 km/hod.) v neděli 29. října dokonale „rozebrala“ střechu Střední haly Průmyslového paláce Výstaviště v Holešovicích. Tento výstavní prostor je nyní na několik měsíců uzavřen a stále probíhají práce na likvidaci zbytků střechy.

Protože sanační práce potrvají až do 11. listopadu, nebylo možné uskutečnit původní záměr organizátora, INCHEBA EXPO Praha,, tedy stavbu náhradní montované haly před Palácem. Díky obrovskému pochopení vystavovatelů se však podařilo téměř nemožné – až na pár výjimek (konkrétně 2), přesunout všechny firmy ze Střední haly do Levého křídla. V tomto prostoru tedy bude opravdu plno – a kromě klasických expozic zde bude vystaveno i na dvacet autobusů!

Letošní veletrh totiž bude v mnohém výjimečný. Představí až závratné množství novinek a premiér. A stále přibývají vystavovatelé – nejaktuálnějším premiérou je prezentace aktivního dopravce – společnosti FLIX Bus, která v Levém křídle bude prezentovat linkový bus SETRA o délce víc jak 13 m a na volném ploše před Palácem hned 2 patrové krasavce – Van Hool a SETRA.

Aktuální informace průběžně na www.czechbus.eu

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.