Škoda Electric dodá 15 trolejbusů do Pardubic

Škoda Electric dodá patnáct nových trolejbusů do Pardubic. Tamní dopravní podnik získá dvanáctimetrová vozidla typu 30 Tr za více než 150 milionů korun.

Jedná se o jednu z větších dodávek v rámci České republiky v poslední době. Současný kontrakt navazuje na předchozí dodávky trolejbusů pro Pardubice, které jsme realizovali v minulých letech,“ uvedl obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr.

Škodovka na východ Čech dodá nové trolejbusy během druhého čtvrtletí roku 2018. Nízkopodlažní vozy pro Pardubice budou v souladu s moderními trendy vybaveny klimatizací prostor pro cestující i řidiče. Díky novým přírůstkům budou Pardubice schopny obnovit část vozového parku, který dnes čítá více než padesát vozidel. Nákup bude spolufinancován z fondů Evropské unie.

Už v loňském roce dodala do Pardubic plzeňská společnost tři nové vozy typu 30 Tr. Škoda tím navázala na předchozí dodávky, kdy od roku 2010 do východočeského města dodala 10 vozů typu 26 Tr a 4 velkokapacitní vozy 28 Tr.

Trolejbus Škoda 30 Tr

Škoda Electric letos získala několik dalších nových zakázek na trolejbusy. Nedávno firma uzavřela s dopravním podnikem Hradce Králové smlouvu na dodávku celkem devíti dvanáctimetrových vozidel Škoda 30 Tr za zhruba 120 milionů korun.  Do Brna Škodovka dodá deset moderních trolejbusů Škoda 26 Tr za necelých 130 milionů korun, patnáct nových trolejbusů zakoupil Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova a další zakázku získala Škodovka také v Ostravě, kam dodá dvanáct nových moderních nízkopodlažních trolejbusů za více než 160 milionů korun,“ doplňuje Radek Kapr.

Plzeňská společnost je úspěšná i na poli elektromobility. Na konci září podepsala kontrakt na dodávku jedenácti nových elektrobusů do Českých Budějovic. Od března letošního roku navíc slouží v systému hromadné dopravy hned deset vozidel stejného typu v severomoravském Třinci, v tomto případě elektrobusy provozuje společnost Arriva Morava. Jeden pilotní elektrobus dodala Škoda Electric letos také společnosti ARRIVA Nové Zámky na Slovensko.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.