Slibovaný tunelbus by vyřešil komplikované spojení Prahy 5 a Prahy 6 v době výluk tramvají a metra

Dostat se z Dejvic na Anděl je opět komplikovanější. Poté, co byl zavřen výstup z metra na Anděl, došlo nyní k uzavření tramvajové tratě přes Malou Stranu. Obzvlášť pro maminky s kočárky a seniory představuje cesta z Prahy 6 na Prahu 5 utrpení. 


Dřívější přímá autobusová linka 217 přes Strahov je už několik let zrušena. Při cestě metrem čeká na osoby s horší pohyblivostí nepěkný přestup na Můstku z trasy metra A na trasu B a následně výstup z metra Na Knížecí. Odkud musí pěšky na Anděl, příp. doufat, že bude jezdit ze stanice metra výtah a vystát si na něj dlouhou frontu.

Na podzim 2017 se přitom hovořilo o zavedení zkušebního provozu tunelbusu v souvislosti s opravou vstupu do metra na Andělu a s tramvajovou výlukou přes Malou Stranu. Teď je ovšem ticho po pěšině. Přitom by autobus jedoucí Strahovským tunelem velmi pomohl a zrychlil cestování mezi centry Prahy 5 a Prahy 6.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.