Z Prahy 7 na Prahu 8 musíte pěšky přes most. Řešením mohl být tunelbus

Prahou vyhlášený havarijní stav Libeňského mostu a jeho uzavření pro veškerou dopravu odtrhl od sebe Holešovice a Libeň. Lidé musí z Prahy 7 na Prahu 8 jedině pěšky přes most, příp. se vyhnout Holešovicím a jet přes Karlín.


Jelikož Karlínem jezdí velké množství tramvajových linek i v běžném stavu, odkloněna z Holešovic do Karlína byla pouze linka 25. Linky 1, 6 a 14 byly zkráceny bez náhrady. Přitom tramvajové spojení Prahy 6, 7, 8 a 9 patří k velmi vytíženým.

Alternativním a rychlým spojením se mohl stát tunelbus. Ten by spojit Hradčanskou a Holešovice s Palmovkou prostřednictvím tunelového komplexu Blanka a Povltavské ulice. Příp. mohla jezdit alespoň náhradní autobusová linka z Holešovic, přes most Barikádníků, Povltavskou a Čuprovou na Palmovku. Současnou situaci s uzavřeným Libeňským mostem komplikuje ještě probíhající výluka v Zenklově ulici.


V době, kdy se Praha rozpadá, přichází jeden průšvih za druhým je podivuhodné, že se nesnaží primátorka Adriana Krnáčová a radní pro dopravu Petr Dolínek blýsknout nějakým pozitivním krokem, po kterém delší dobu Pražané volají. V případě výluky tramvají přes Malou Stranu, uzavřením výstupu z metra na Anděl a s uzavřením Libeňského mostu se tunelbusy doslova nabízejí.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)




Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.