Starosta Prahy 6 proti svým občanům Dědiny. Chce jim zrušit polovinu autobusových spojů

S velmi zvláštním poselstvím se nechal slyšet starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) na stránkách Blesku. Navrhuje, aby polovina spojů linky 119 byla expresních. To by znamenalo, že každý druhý autobus by nezastavoval v zastávkách v Šárce a na Dědině. Expresní spoje mezi Veleslavínem a letištěm by prý zlepšily dopravní situaci na Evropské.


Dokonce prohlásil, že tímto opatřením, by se nenarušila dopravní obslužnost Pražanům. Jenže v praxi by to znamenalo, že zastávkový autobus by měl prodloužený interval z 10 na 20 minut přes den a z 6-8 minut na 12-14 minut ve špičkách.

Nápad s omezením autobusů na Dědinu nebyl projednáván ani na Komisi dopravy RMČ Praha 6 a jelikož starosta Prahy 6 tímto nehájí zájmy svých občanů, měli by občané Dědiny vyslovit jasný nesouhlas s tímto nápadem.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.