Příští zastávka CAMP

První únorový den bude patřit všem šotoušům. Termín asi poprvé použit na webu MHD86.cz, ale když se tak pořádaná akce jmenuje, je to na místě. Pražské Centrum architektury a městského plánování připravilo společně s ROPID vyloženou chuťovku pro všechny fandy městské dopravy, vlaků, tramvají, autobusů i metra. Ve čtvrtek 1. února se CAMP promění v ráj pro všechny “šotouše”. 


Program

ZASTÁVKA CAMP AUTOBUSOVÉ LINKY 51

Hned u vchodu vás přivítá autobus Praga RND z roku 1945. Nebude jen na ukazování. Linka 51 (stejně jako číslo popisné CAMPu) má svou zastávku i jízdní řád a celkem čtyřikrát obkrouží Podskalí a Albertov. Mezitím bude k dispozici na prohlídky a focení. Pokud se na vás však nedostane, můžete se virtuálně projet jinými prostředky pražské mhd.

MAZAČKA LIVE

Na 25m velkém promítacím plátně jsou připraveny 3 unikátní komentované projekce. Ze záznamu uvidíte záběry z pohledu strojvedoucího pražského metra společně s trasou příměstského vlaku na trase Řevnice – Úvaly. Živě pak bude prostřednictvím webu Playtvak.cz promítána oblíbená pražská tramvaj “Mazačka”.

KVÍZ ŠOTOUŠ SPECIÁL

Součástí odpoledne jsou i „šotouš kvízy“. Dvakrát proběhne civilní verze, která prověří znalosti běžného obyvatele. Pro opravdové šotouše a otrlé znalce je připravena verze kvízu, kterou sestavil přímo ROPID.

MODELY a WORKSHOPY

V prostoru kavárny bude k dispozici spousta omalovánek a papírových modelů, které si můžete hned na místě postavit. Vzácný host Matěj z Maappi vám ukáže, jak namalovat mapu MHD z paměti.

HISTORIE I BUDOUCNOST DOPRAVY V PRAZE

Historik architektury Petr Kučera / architekt vás provede komentovanou projekcí fotografií z archivů DPP.
Večer se karta obrátí a hlavním tématem bude budoucnost. DPP promluví na téma elektromobility, IPR se bude věnovat příměstské železnici a ROPID se zaměří na provoz tramvají a rozvoj tratí.



_______________________

🚌 ZASTÁVKA CAMP

  • prohlídky autobusu Praga RND (1945)
  • vyhlídkové jízdy

🚋 HLAVNÍ SÁL

Komentované projekce na 25 m širokém plátně:

  • živý přenos z pražské “Mazačky“ Playtvak.cz
  • záběry z pohledu strojvedoucího z úseku Řevnice – Úvaly
  • záběry z pohledu strojvedoucího metra

🚈 AMFITEÁTR

  • 15:30 – 17:30 – promítání historických fotografií DPP s komentářem historika architektury Petra Kučery
  • 16:00 a 18:00 – „Šotouš kvíz“ pro návštěvníky
  • 17:00 – „Šotouš kvíz Extra Speciál“ pro znalce a pravé šotouše
  • 19:00 – Vize pražské MHD

Zdroj: IPR Praha

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.