Pozvánka: Muzeum MHD v Praze oslaví 25 let

Pátek 30. března 2018 již mají všichni fanoušci pražské veřejné dopravy pečlivě zaškrtnutý ve svém kalendáři. Právě v tento den dojde k slavnostnímu otevření Muzea MHD v pražských Střešovicích.



„Čtvrtstoletí“ muzea je samozřejmě nutné řádně oslavit, a proto jsou pro veřejnost připraveny okružní jízdy vybranými muzejními vozy, respektive autobusy Škoda 706 RO, Jelcz 272, Karosa ŠM 11 a Karosa B 731 v trase Vozovna Střešovice – Špejchar a zpět.

Zleva: Škoda 706 RO, Jelcz 272, Karosa ŠM 11 a Karosa B 731 (Foto: DPP – Petr Hejna)


Zároveň se na pražské tratě vrátí historická tramvaj KT8D5, která pojede v trase Vozovna Střešovice – Hradčanská – Pražský hrad – Pohořelec – Hládkov – Vozovna Střešovice.


Jízdné pro všechny vozy bude činit 40 Kč pro dospělé a 20 Kč pro děti do 15 let. Jízdenky bude možné zakoupit v pokladně muzea, do kterého bude vstup zdarma. Kromě historických jízd si budou moci návštěvníci akce na pokladně muzea zakoupit různé propagační předměty.

Zdroj: DPP

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.