Pozvánka: Autobusový den PID v Letňanech (14.4.2018)

V sobotu 14. dubna 2018 se bude v autobusovém terminálu u stanice metra Letňany konat již druhý ročník Autobusového dne PID, na který jste všichni srdečně zváni. Návštěvníci si budou moci opět prohlédnout výstavu autobusů Pražské integrované dopravy jednotlivých dopravců nebo Koordinační dispečink PID. Chybět nebudou ani historické autobusy, s kterými se svezete do širokého okolí Letňan. Na Palmovku budou jezdit pod číslem 58 zkušební elektrobusy. Akce se bude konat cca od 10:00 do 17:00.


Na ploše autobusového terminálu bude vystaveno cca 40 současných autobusů všech dopravců Pražské integrované dopravy. Doprovodný program pro malé i velké návštěvníky zajistí i Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy, Městská policie hl. m. Prahy, BESIP, nebudou chybět ani stánky s občerstvením, skákací hrad či balónkoviště. V rámci vzájemné spolupráce budete moci za zlevněné vstupné či jiné zvýhodnění navštívit Hvězdárnu Ďáblice, Bobovou dráhu na Proseku, Zámek Ctěnice či Chvalský zámek.



Nevšedně zaplněné autobusové obratiště

Odjezd ze zastávky Sídliště Prosek směr Letňany

Dispečink Ropidu v Letňanech

Karosa ŠM 11 z Muzea MHD (DPP)

Zdroj: TZ Ropid

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.