DPP zdražil o 72 % cenu za pronájem tramvaje T3

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) přistoupil k razantnímu zdražení ceny za pronájem tramvají. Stalo se tak po personilní „čistce a reorganizaci“, kterou provedl podnik v posledních týdnech. Hodina pronájmu legendární tramvaje T3 vyjde nově na 3 500 Kč, což je zdražení o cca 72 % z původních 2 040 Kč za hodinu.


 

Ale ani vyšší cena neznamená, že se vám povede tramvaj objednat. Např. včera se jeden čtenář snažil přes hodinu na uvedené číslo dovolat, jenže na druhé straně nikdo nezvedal sluchátko. Přitom čtenář očekával, že mezi půl druhou a půl třetí odpoledne by mohli lidé v DPP ještě pracovat.

Cenu podnik zvedl u všech nabízených typů. Historická tramvaj se dvěma vleky vyjde nově na 8 700 Kč, předchozí cena činila 5 660 Kč. Zdraženo o přibližně 54 %. Další zdražení mapuje infografika.

Pronájem tramvají DPP. Ceník k 25. 4. 2018

 

Podle prvotních informací začínají odhlašovat své objednávky a ukončovat spolupráci cestovní kanceláře a agentury, které léta patřily mezi hlavní objednavatele komerčních jízd.

Bude zajímavé sledovat, jaký vliv bude mít výrazné zdražení na počty objednaných jízd a výsledný zisk.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.