Chomutov a Jirkov kompletně obnoví vozový park trolejbusů

Dopravní podnik Chomutova a Jirkova v těchto dnech začíná provozovat patnáct nových trolejbusů ze Škody Electric. Dosud provozoval šestnáct starších vozů, které ty nové nahradí. Plzeňská firma na sever Čech dodá celkem deset osmnáctimetrových kloubových trolejbusů typu Škoda 27 Tr a pět dvanáctimetrových trolejbusů typu Škoda 26 Tr.


Dopravce tak díky dodávce za zhruba 170 milionů korun v podstatě zcela obnoví vozový park trolejbusů,“ uvedl člen představenstva Škody Electric Karel Majer.

Trolejbusy Škoda v systému městské hromadné dopravy nahradí zastaralé vozy, z nichž deset má za sebou více než dvacet let provozu. Nové vozy přinesou cestujícím vysoký komfort cestování a dopravnímu podniku sníží náklady na údržbu a provoz. Jeden z flotily původních vozů typu 15 Tr dopravce opraví a zachová jako historické vozidlo pro příležitostné jízdy v rámci různých akcí.


Nové trolejbusy severočeská města získají postupně v dubnu a květnu 2018. „Zásadně vzroste i komfort pro cestující a řidiče. Nízkopodlažní vozidla s moderním asynchronním pohonem například nabídnou plošinu pro vozíčkáře nebo nový zvukový orientační a informační systém,“ říká obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr.

Škoda Electric mimo jiné v minulých týdnech předala do Ostravy dvojici moderních kloubových trolejbusů 27 Tr, které doplnily deset dvanáctimetrových vozidel 26 Tr dodaných v únoru letošního roku. Celková hodnota této zakázky je více než 160 milionů korun. Firma rovněž předává dopravnímu podniku v Brně nové trolejbusy za více než 120 milionů korun.

Zdroj: TZ Škoda

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.