Mladá Boleslav obnovuje vozový park autobusy Iveco

Dopravní podnik Mladá Boleslav postupně obnovuje svůj vozový park. Koncem loňského roku byla dodána první pětice strojů, dalším pěti autobusům popřál primátor města Raduan Nwelati a náměstek primátora Jiří Bouška stovky bezpečných kilometrů v úterý 17. dubna. Dopravní podnik Mladá Boleslav postupně obnovuje svůj vozový park.


Koncem loňského roku byla dodána první pětice strojů, dalším pěti autobusům popřál primátor města Raduan Nwelati a náměstek primátora Jiří Bouška stovky bezpečných kilometrů v úterý 17. dubna.

Nákup celkem 21 autobusů schválila vloni rada města. „Stroje budou dodávány během pěti let tak, aby byl vozový park obnovován postupně. V následujících letech obdržíme dvakrát čtyři a nakonec tři autobusy,“ dodal Marek Džuvarovský, ředitel Dopravního podniku Mladá Boleslav.

Jedná se o vozy značky Iveco – všechny jsou na pohon CNG. Nové autobusy již disponují moderním odbavovacím systémem, který umožňuje použití platební karty. Jsou také vybaveny wi-fi připojením na internet. Autobusy mají maximální možný počet míst k sezení – tedy 32. Celkem autobus uveze maximálně 82 cestujících. Součástí výběrového řízení byla nejen dodávka vlastních autobusů, ale také jejich servis po dobu deseti let.


Celkem město za nové autobusy zaplatí 135 milionů korun. Ovšem 114 milionů bude činit dotace, kterou se podařilo získat. Celková částka včetně servisu činí 187 950 000 korun bez DPH, servis se bude platit postupně každý měsíc a měl by pokrýt veškeré problémy a závady, k nimž v průběhu životnosti autobusů může dojít. K nákupu nových autobusů došlo v Mladé Boleslavi po osmi letech.

Zdroj: TZ DPMLB

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.