Změna. Tramvaj T3 Coupé nebude na veletrhu InnoTrans

Na letošním veletrhu kolejových vozidel InnoTrans měla být představena odborné veřejnosti vyhlídková tramvaj T3 Coupé, která vzniká v dílnách Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) ve spolupráci s ateliérem Anna Marešová designers. Slova z tiskové zprávy DPP už neplatí. Jak jsme se dozvěděli z Facebooku Anny Marešové, tramvaj T3 Coupé se nejprestižnějšího veletrhu nezúčastní.


"Dopravní podnik očekává, že vznikne kultovní tramvaj navazující na úspěch takzvané Mazačky (vozu pro mazání kolejí), ale s komerčním potenciálem a luxusním vzhledem."Více na Aktuálně.cz

Zveřejnil(a) Anna Maresova Designers dne Úterý 15. květen 2018

Odpověď na dotaz, jak to vypadá s účastí tramvaje T3 Coupé na veletrhu InnoTrans

Na pražský dopravní podnik byla zaslána otázka, z jakého důvodu nebude tramvaj T3 Coupé prezentována na veletrhu, jak bylo původně v plánu. Odpovědi se tiskové oddělení DPP vyhnulo. Pouze zaslalo strohou odpověď: „Podrobnosti k projektu T3 Coupé včetně chystané prezentace veřejnosti budou představeny na tiskové konferenci“. Dále tisková mluvčí DPP Aneta Řehková ujistila čtenáře MHD86.cz, že tramvaj vyjede do pražských ulic na podzim roku 2018.

V souvislostech:

První nákresy budoucí cabriotramvaje, resp. T3 Coupé

T3 Coupé na veletrhu Designblok

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.