Zastupitelé schválili výstavbu dalšího záchytného parkoviště P+R na Černém Mostě

Pražští zastupitelé na jednání 14. června 2018 schválili výstavbu velkokapacitního P+R parkoviště na Černé Mostě. Parkovací dům pro 880 automobilů, který se ještě letos začne budovat na Černém Mostě vyjde na téměř 324 milionů korun. Jeho příprava začala již v roce 2011, situaci však komplikovaly složité majetkoprávní vztahy.


Parkovací dům vznikne za výjezdem z komunikace R1 ze směru od Mladé Boleslavi a Hradce Králové poblíž nákupních center Makro, Hornbach a SCONTO. Objekt nahradí současné pozemní záchytné parkoviště, jehož kapacita je oproti plánovanému domu třetinová a již zdaleka nestačí. Na okolní komunikace, autobusové zastávky a stanici metra Černý Most bude objekt napojen bezbariérově upravenou nadzemní lávkou přes Chlumeckou ulici. Možnost parkovat zde budou mít i majitelé vozidel na alternativní paliva a energie, městských minivozů a motocyklů, ale také cyklisté, pro které bude vyčleněno 38 míst.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.