Klimatizované autobusy SOR se vrátily na pražské linky

O víkendu odstavené autobusy SOR NB 18 s klimatizací už vozí cestujících. Podle pondělního vyjádření pražského dopravního podniku proběhla na vozidlech kontrola ze strany výrobce a následně byly autobusy vypraveny na linky.


„Na základě zjištěných poškození silových svazků alternátorů u autobusů SOR NB 18 EURO VI Step C se DPP z preventivně-bezpečnostních důvodů rozhodl odstavit vozidla z provozu.

Uvedená závada byla uplatněna u výrobce, který zajistil okamžitou kontrolu všech těchto autobusů. Výsledkem je, že na základě vyjádření výrobce došlo během dnešního dne (6. 8. 2018) k opětovnému uvolnění vozidel do provozu, s tím, že 7 ks zůstává odstaveno až do okamžiku odstranění zjištěných závad, které jsou řešeny výrobcem v rámci poskytnutých záruk,“ sdělila webu MHD86.cz tisková mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Doufejme, že především v letních dnech bude provoz klimatizovaných autobusů bez dalších komplikací.

S informací o problémech s autobusy SOR přišel jako první server Citybus.cz na Facebooku v pátek 3. srpna 2018.

Foto: Citybus.cz

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.