Registrujte se do 11. ročníku cestovatelského závodu Křížem krážem

11. ročník cestovatelské akce Křížem Krážem proběhne už v sobotu 22. 9. 2018, který oficiálně mediálně podporuje dopravní magazín MHD86.cz. Co nového přinese tradiční železniční týmový závod?

Letos můžete cestovat všemi železničními dopravci, což přináší zcela nové možnosti v plánování vaší trasy. Neomezujte se a vyberte si ke svým cestám také Leo Express, RegioJet nebo některého z regionálních železničních dopravců (GW Train Regio, Arriva,…). Primární jízdenkou pro tým i nadále zůstává Skupinová víkendová jízdenka, která pouze v den akce platí pro 5 osob bez ohledu na věk ve všech vlacích Českých drah. 

Pro  cestování vlaky soukromých dopravců je nezbytné si dokoupit samostatné jízdenky, nejlépe v dostatečném předstihu. Pokud jste dětmi, studenty nebo seniory, můžete využít státní slevu 75 %. 

► Registrujte svůj týmu do závodu ◄

 


Akce ve znamení 100 let republiky

Akce Křížem Krážem je oficiální součástí oslav výročí 100 let od vzniku Československa – Společné století. 

Specialitou letošního ročníku budou STOLETÁ MÍSTA – místa spojená se životem prvorepublikových osobností, za jejichž návštěvu tým získá 100 bodů. K tomuto významnému výročí se budou vztahovat také některé soutěžní úkoly: už máte nachystány prvorepublikové kostýmy?

Nová výzva: zdolávejte vrcholy!

Další novinkou letošního ročníku jsou VRCHOLY. Za pokoření vybraných českých kopců a hor si tým připíše rovných 200 bodů. Podmínkou je načtení tajného hesla z QR kódu a společná vrcholová fotografie. Časová náročnost „osídlení“ jednoho vrcholu se bude pohybovat od 1 do 3 hodin v závislosti na vaší rychlosti.

  • Bonusové stanice budou samozřejmě i letos, jen jich bude méně. Prvních pět stanic již bylo vyhlášeno.
  • Soutěžní úkoly budou ohodnoceny různým bodovým ziskem (dle náročnosti)

► Registrujte svůj týmu do závodu ◄

Zdroj: TZ

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.