Trolejbusy Škoda 21 Tr se rozloučí s Plzní

Z důvodu ukončení provozu prvních českých nízkopodlažních trolejbusů Škoda 21 Tr na linkách MHD v Plzni, nachystal dopravní podnik na úterý 25. 9. 2018 rozlučkové jízdy s tímto typem trolejbusů. V rámci této události se bude možné svést i historickým autobusem Škoda 21 Ab, který dosud nebyl k veřejným jízdám nabízen.


Oba vozy pojedou společně po stejné trase a podle níže vypsaného jízdního řádu.

16:03 výjezd z vozovny do zastávky Cínová, kde bude umožněn nástup prvním zájemcům o svezení.

16:08 odjezd z Cínové do lokality U Zvonu po trase Borská, Koperníkova, Tylova, Americká, Anglické nábřeží, Pražská. Pražskou ulicí pojede trolejbus na pomocný pohon.

16:18 příjezd ke Zvonu, vozy budou odstaveny pod Křižíkovými sady, kde proběhne první fotopauza a umožněn nástup dalším cestujícím.

16:25 odjezd od Zvonu po trase linky 13 ve směru na Černice.

16:43 přibližně v tento čas příjezd do křižovatky ulic Štefánikova a K Plzenci, dále ulicemi K Plzenci, K Cihelnám, Štefánikova opět průjezd po téže trase. V případě zájmu bude možné provést fotopauzu i v zálivu zastávky K Cihelnám.

16:55 přibližně v tento čas po trase linky 13 zpět ke Zvonu.

17:15 přibližně příjezd ke Zvonu a poslední fotopauza.

17:25 ukončení akce a odjezd do vozovny.

Obdobně jako v případě ukončení provozu trolejbusů Škoda 14 Tr očekáváme početnou účast fandů MHD a těšíme se s vámi na společnou jízdu.

Zdroj: TZ PMDP

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.