DPP má nového bezpečnostního ředitele, dříve šéfoval odtahy automobilů

Na pozici bezpečnostního ředitele Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) k 1. srpnu 2019 nastoupil Bohdan Frajt. Do funkce jej 18. června 2019 zvolilo představenstvo DPP. Dříve pracoval u Správy služeb, která v Praze zajišťuje odtahy špatně zaparkovaných automobilů.


„Tento post je pro mě velkou ctí a přijímám ho s opravdovým respektem. Je to zajímavý profesní posun a věřím, že všechny úkoly, které před námi stojí, uchopíme jako tým svědomitě a s plným nasazením,“ říká Bohdan Frajt, bezpečnostní ředitel DPP.

„Věřím, že pod vedením Bohdana Frajta dojde k dalšímu rozvoji bezpečnostního úseku DPP. Čeká na něj řada důležitých úkolů,“ řekl Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel DPP, a doplnil: „Výhodou je, že pan Frajt dobře zná komunální problematiku. Přeji mu v nové funkci a působišti hodně úspěchů.“

Bohdan Frajt donedávna působil jako ředitel Správy služeb hlavního města Prahy. V minulosti působil na postu zástupce ředitele a vedoucího oddělení Odboru kontrolních činností a v pozici metodika správního řízení Odboru dopravně správních činností, obojí na Magistrátu hlavního města Prahy. Od druhé poloviny devadesátých let pracoval u Policie České republiky v Ochranné službě PČR a na Obvodním ředitelství PČR v Praze 6.

OMH, DPP

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.