Plzeňské dopravní podniky mají nového ředitele

Představenstvo společnosti Plzeňských městských dopravních podniků, a.s., (PMDP) dnes jmenovalo do funkce generálního ředitele Jiřího Ptáčka, který dosud ve společnosti zastával pozici dopravně provozního ředitele. Stalo se tak na základě doporučení výběrové komise, která vybírala z několika kandidátů na tuto pozici.


Roman Zarzycký, první náměstek primátora a předseda představenstva PMDP, k tomu dodává: „Jiří Ptáček byl pověřen vedením společnosti po odchodu Michala Krause od 1. 7. letošního roku. Během tohoto období splnil veškerá naše očekávání, která jsme na tuto pozici kladli. Disponuje patřičnou odborností, dostatečnými zkušenostmi a výhodou je i znalost prostředí jak ve firmě, tak ve vztahu k ostatním spolupracujícím institucím a subjektům v Plzni. Chápe roli zaměstnanců a dokáže si vážit jejich práce nezbytné pro poskytování kvalitní služby přepravy cestujících. Očekáváme od něj další rozvoj společnosti. Mezi nejvýznamnější nadcházející projekty patří rekonstrukce tramvajové vozovny na Slovanech a projekt metropolitního dispečinku.“

Jiří Ptáček se narodil v Plzni, vystudoval Střední průmyslovou školu dopravní, následně Vysokou školu dopravy a spojů v Žilině. Je členem Sektorové rady pro dopravu a logistiku a držitelem osvědčení o odborné způsobilosti k provozování silniční osobní a nákladní dopravy. Ve společnosti je od dubna 2000, přičemž prošel postupně pozicemi asistent dopravně provozního ředitele, vedoucí oddělení dopravních informačních systémů, vedoucí střediska řízení provozu a do současnosti pracoval na pozici dopravně provozního ředitele.

Zdroj: TZ PMDP

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)