Pozvánka: Den otevřených dveří DPP (21.9.2019)

V sobotu 21. září 2019 si příznivci městské hromadné dopravy i všichni, kteří se chtějí bavit či poučit, přijdou na své na Dni otevřených dveří Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP), který se uskuteční ve vozovně Strašnice, v depu a v garáži Hostivař. Program nabídne přehlídku současné techniky i historických vozidel, stejně tak zábavné doprovodné akce jako Strašidelný park, akční ukázku zásahu hasičského a policejního sboru, kreativní workshopy či další atrakce pro děti. Akce odstartuje v 10:00 a potrvá do 16:00.


Ve třech areálech DPP budou vystaveny autobusy, tramvaje a i soupravy metra. Nebudou chybět ani vozidla technická, k vidění bude i vnitropodniková doprava nebo dopravní řídící a informační systémy (AUDIS a DORIS). V prostoru mezi garáží a depem se budou návštěvníci moci setkat s členy Hasičského záchranného sboru DPP, kteří budou poskytovat informace k vystaveným ukázkám techniky. Doprovodný program propojí zábavu, adrenalin se zajímavostmi tak, aby si přišly na své všechny věkové kategorie. Areál garáže Hostivař bude patřit adrenalinovým zážitkům. Ve 13:00 zde návštěvníci uvidí ukázku hasebního zásahu při požáru v prostoru motoru autobusu, ve 14:00 pak policejní složky předvedou zásah proti narušitelům veřejného pořádku v autobusu MHD.

„Na svou projížďku do minulosti vyrazí historická souprava metra 81-71, která loni oslavila 40 let od své první jízdy. Tyto, na tehdejší dobu nejmodernější vozy sovětské produkce, měly plně obsluhovat právě vznikající trasu a následně zajistit i budoucí rozšiřování vozového parku pražského metra. V sobotu je vypravíme na jejich původní trase na lince metra A přibližně každou hodinu, a to z Dejvické a z depa Hostivař,“ říká Josef Voltr, vedoucí odboru Marketing a obchod DPP.  

Nostalgická linka č. 23 bude během Dne otevřených dveří DPP odkloněna ze zastávky I. P. Pavlova a prodloužena přes zastávky Náměstí Míru, Flora, Želivského, Vozovna Strašnice k zastávce Ústřední dílny Dopravního podniku a bude jezdit v intervalu 15 minut. Na linku č. 23 bude mimo historických vozů typu T3 zařazena i jedna historická souprava dvounápravových vozů, ve kterých bude doprava zdarma. V úseku Černokostelecká – Ústřední dílny bude linka č. 23 jezdit proloženě s pravidelnými spoji linky č. 5. Prodloužený provoz linky č. 23 bude v rozsahu od 9:45 do 16:15 hodin.

Všechny s hravým duchem potěší soutěže, které budou přichystány ve všech třech areálech. Při vstupu návštěvníci obdrží svou hrací kartu, a budou se tak moci vydat vstříc zdolávání úkolů a sladkým výhrám. V každém z areálů budou připraveny tři soutěžní stanoviště. Každý z návštěvníků, který absolvuje všechny úkoly ve všech třech areálech (tj. celkově na všech devíti stanovištích), získá při odchodu jedinečný dárek z limitované edice.

Hejkal, bludička i bílá paní a další pohádkové postavy budou čekat na děti u tramvají ve vozovně Strašnice. Všechny tři areály nabídnou také kreativní workshopy, kde si děti i jejich doprovod budou moci vyrobit něco pěkného na památku. Český animační tým roztančí dětskou diskotéku, nebude chybět ani oblíbené malování na obličej. Přebytek energie budou děti moci odložit na skákací atrakci. V garáži Hostivař budou umístěny také šlapací motokáry, ve všech areálech pak bude postaven i zábavný fotokoutek.

Součástí expozice v garáži Hostivař je prezentace společnosti ELEKTROWIN, která zajišťuje bezplatný sběr vysloužilých elektrozařízení. Součástí této prezentace bude sběrný koš na vybírání spotřebičů a návštěvníci za odevzdané vysloužilé drobné elektrozařízení (nabíječka, mobil) dostanou na tomto stanovišti malý dárek.

Ve vozovně Strašnice bude přistavena i preventivní tramvaj v rámci kampaně „Neskákej mi pod kola“, která připomíná, jak je důležité v blízkosti tramvají vždy dávat pozor a dobře se rozhlédnout. Všichni zájemci o cenné informace a diskusi na téma bezpečnost jsou zváni.

Návštěvníci dále mohou využít kontaktní náborová místa, kde jim budou poskytnuty všechny potřebné informace o možnostech práce v DPP.

Více informací a jízdní řády naleznete také zde: http://www.dpp.cz/dod/

Zdroj: TZ DPP

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)