Navštivte veletrh autobusové dopravy v Letňanech (26.-28.11.2019)

Tradiční středoevropský veletrh autobusů, hromadné dopravy, garážové a servisní techniky CZECHBUS 2019 se bude letos konat nově v prostorách moderního výstaviště PVA EXPO PRAHA. 9. ročník tak nabídne vystavovatelům komfortnější podmínky a větší expozice, návštěvníci ocení snadnou dostupnost MHD i možnost parkování v bezprostřední blízkosti výstavních hal. Největším lákadlem jsou opět novinky a trendy vystavujících firem. CZECHBUS proběhne ve dnech 26. – 28. 11. 2019 v PVA EXPO PRAHA.

 

Zahájení a tiskové konference

První den veletrhu, tj. 26.11.2019 zve organizátor na slavnostní zahájení, které proběhne od 9:00 hodin přímo ve výstavní hale 4. Následovat bude tisková konference společnosti IVECO CZECH REPUBLIC přímo na jejich expozici, stánek 4A04 od 9:30 hodin. V 10:45 pak začíná tisková konference společnosti SOR LIBCHAVY na stánku 4B02.

Co vše bude k vidění

Ani letos nebude na této významné události chybět žádná důležitá značka autobusů se svými produkty.

Společnost SCANIA bude mimo jiné vystavovat modely Scania Citywide LE a Scania Touring HD12. Velkou pozornost pak určitě přiláká i autobus české hokejové reprezentace Scania Interlink HD.

Team Auto-Bus.cz představí projekt autobusu TATRA 500HB v unikátním provedení na podvozku TATRA 138. Naleznete ho v hale číslo 3, stánek 3B04. K vidění bude nejen tento nádherný autobus TATRA 500HB, ale i dobové fotografie a další materiály které byly použity při stavbě vozidla. V úterý 26.11.2019 bude na expozici autor projektu pan Milan Horka připraven odpovídat na dotazy návštěvníků.

ISUZU VISIGO se poprvé objevilo na českém trhu v srpnu 2014, od té doby autobus dozrál a zbavil se porodních potíží a úspěšně se infiltruje do dopravního prostředí.  Od roku 2019 nabízí TURANCAR inovovaný model ISUZU VISIGO HYPER, vybavený nově motorem CUMMINS s výkonem 320 koní a automatizovanou převodovkou ZF Ecolife.

Na letošním ročníku veletrhu dále představí společnost Rošero dva midibusy FIRST na podvozcích IVECO Daily 70C18 – městský midibus se sníženou podlahou pro lehčí nástup cestujících na invalidním vozíku a luxusní turistický midibus. Společnost dodává do celé Evropy vozidla s dieslovým pohonem, pohonem na zemní plyn a plně elektrické midibusy.

Společnost SOR Libchavy, zaměřující se na výrobu autobusů s akcentem na levný provoz, určených nejen pro tuzemské odběratele, ale i trhy zemí EU nabízí standardní vozy o délkách 8,5; 9,5; 10,5; 11; 12; 12,5 metrů a článkové o délce 18,75 metrů. Postupně začala vyrábět i autobusy s pohonem na stlačený zemní plyn, elektrobusy a trolejbusy.

100% nízkopodlažní autobus upravený pro přepravu imobilních, sedících osob a vozíčkářů představí na veletrhu společnost Mave. Nízká a rovná podlaha umožňuje bezproblémový nástup, průchod vozidlem a lehkou manipulaci s invalidním vozíkem. Společnost vyrábí také vyhlídkové autobusy a automobily pro prohlídky center měst. Jsou vybaveny shrnovací střechou, spouštěcími okny a jsou určeny pro celoroční provoz. Vestavbami sedadel upravují dodávková vozidla až pro 9 osob.

Česká pobočka Dánského výrobce svařovacích strojů Migatronic, bude na CZECHBUSU prezentovat profesionální svařovací stroje pro výrobu a opravy autobusů a jejich dílů. Především podvozku, karosérií, součástí sedaček a pohonných ústrojí. Dále na jejich stánku budou moci návštěvníci spatřit  kolaborativního svařovacího robota CoWelder který je určen pro malosériovou výrobu dílů a součástí autobusů z uhlíkových, nerezových, vysokopevnostních ocelí, hliníku a nerezových materiálů.

Další vystavující společností je UNICODE SYSTEMS, která na veletrhu vystaví například řídící systém pro veřejné čerpací stanice – EUROSHOP, samoobslužné tankovací automaty řady Card Manager, centrální řízení sítě čerpacích stanic a další technologie a služby pro čerpací stanice PHM, CNG, myčky, elektro-dobíječky a pod.

Česká společnost OPTIM services s.r.o., kterou najdete na stánku společnosti AD TECHNIK, s.r.o., vyvíjí, provozuje a zajišťuje technickou podporu aplikace pro správu pneumatik nákladních vozidel a autobusů s názvem OptimTyre. Typickými uživateli moderní aplikace jsou dopravci, kteří se o pneumatiky starají sami nebo pneuservisy, které dopravcům poskytují kompletní pneuservisní služby. OptimTyre upozorňuje uživatele na termíny pravidelných inspekci pneumatik, optimální termíny prořezu a termíny výměny ojetých pneumatik. Úkony prodlužující životnost pneumatik jsou tak prováděny včas. To prodlužuje kilometrový proběh až o 30 % a zvyšuje spolehlivost a bezpečnost.

Dodavatelem profesionálního řešení pro počítání cestujících ve vozidlech (autobus, trolejbus, tramvaj, železniční vozidla) a otevřených prostorech přestupních terminálů a nádraží je společnosti ABIRAIL CZ s.r.o. Na veletrhu CZECHBUS představí celý ekosystém od sensorů pro pořízení dat o pohybu cestujících ve vozidlech a otevřených prostorech přestupních terminálů a nádraží až po pokročilé zpracování naměřených údajů v aplikaci ABIRUN APC a jejich prezentaci formou přehledných sestav pro Vaše správné rozhodování.

Generálním partnerem veletrhu je Dopravní podnik hlavního města Prahy, který na veletrhu vystaví mimo jiné i historické autobusy nebo trenažer, který si budou moci návštěvníci vyzkoušet na vlastní kůži. To vše bude k vidění na rozsáhlé expozici v hale 2D. Na venkovní ploše si pak bude možno dokonce zkusit řídit autobus.

K vidění bude Kavárna po tmě, kterou provozuje nadační fond SVĚTLUŠKA. Tento autobus předělaný na kavárnu již po tmě nebude a pouze pro návštěvníky Czechbusu se rozsvítí.

Kompletní seznam vystavujících firem mohou návštěvníci najít na webových stránkách veletrhu www.czechbus.eu.

Doprovodný program

I letošní ročník veletrhu bude mít rozsáhlý doprovodný program na aktuální témata v oboru. První den veletrhu proběhne akce organizovaná Sdružením pro dopravní telematiku – Veřejná doprava „on line“. Tentýž den zasedá i Sekce osobní dopravy pod hlavičkou ČESMAD Bohemia. Dále se návštěvníci mohou těšit na konferenci s názvem „Elektrické autobusy pro město“, která se bude konat 27. listopadu a na tento den chystá akci i Centrum služeb pro silniční dopravu. Poslední den veletrhu pak proběhne Setkání mistrů renovací.  Detailní program je zveřejněn na www.czechbus.eu.

Nový pořadatel, nové místo

Veletrh CZECHBUS vloni přešel pod hlavičku největšího pořadatele veletrhů v ČR společnost ABF. Tato změna umožňuje akci přesunout do ve všech směrech komfortnějších prostor, které dnes nabízí PVA EXPO PRAHA, kde se ročně uskuteční na 80 akcí s účastí přes 5600 firem z více než 30 zemí světa a návštěvností téměř 600 000. Areál také nabízí řadu konferenčních prostor a Kongresový sál s ojedinělou kapacitou 650 osob.

TZ Czechbus