ROPID vydal oblíbeného průvodce na výlety

Výbornou brožuru s tipy na výlety po Praze a Středočeském kraji vydal i v letošním roce ROPID. Jmenuje se „Zážitkový průvodce Pražské integrované dopravy” a můžete si jí stáhnout na internetu a nebo vyzvednout v informačním středisku Ropidu.

Na prvních stránkách brožury najdete seznam dopravní akcí, což je velmi užitečná věc. Čtenáři podobný přehled dopravních akcí mají mezi nejoblíbenějšími stránkami dopravního magazínu MHD86.cz už od roku 2014.

Následuje přehled rekreačních linek, především retrovlaků KŽC, ale není zapomenuto ani na retrolinku 23, nebo přívozy. U každé z linek je napsaný rozsah provozu a turistické cíle v okolí trasy linky. Největší část publikace obsahuje informace a povídání o zmíněných turistických cílech, včetně uvedení otevíracích dob a dopravního spojení.

Zážitkový průvodce PID dobře ukazuje, kam všude můžete vyrazit na výlet Pražskou integrovanou dopravu a automobil nechat doma. Průvodce ocení všichni, kteří rádi cestují a hledají nové inspirace pro výlety.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.