Nová železniční zastávka „Příbram-sídliště“

Ve čtvrtek 1. 10. 2020 byla zprovozněna nová vlaková zastávka Příbram sídliště. Zastávka leží na železniční trati č. 200 a je obsluhována vlakovou linkou S60, která je vedena v trase Beroun – Příbram – Březnice – Blatná. Linka S60 je provozována v základním intervalu 120 minut, ve špičce pak vlak jede každou hodinu.

Zastávka se nachází v těsné blízkosti „nového“ příbramského sídliště a také vytížené autobusové zastávky „Příbram, Školní III. poliklinika“, kde je možný přestup na návazné spoje např. ve směru II. poliklinika či Drkolnov. Zastávka leží v tarifním pásmu 7. Pro nákup jízdenky můžete využít naši aplikaci PID Lítačka. Předem zakoupené papírové jízdenky je možné si označit v označovači na nástupišti.

Mimochodem, nejedná se o jedinou novou zastávku, která byla v této oblasti v nedávné době zprovozněna. Na konci minulého roku na železniční mapu přibyla také zastávka v nedalekých Tochovicích. Nová zastávka „Tochovice zastávka“ je umístěna pouhých 400 metrů od centra obce. Cestujícím z Tochovic se tak docházková vzdálenost k vlaku výrazně zkrátila.

TZ ROPID