Plzeň opět vypraví Vánoční tramvaj. Představí se na první advent

V neděli 29. listopadu vyjede z vozovny Slovany na svou první okružní jízdu speciálně vyzdobená vánoční tramvaj. Zpříjemňovat předvánoční čas bude v Plzni již potřetí a stejně jako v minulém roce bude kromě vnějšího polepu vyzdoben i interiér vozu. Od pondělka pak bude vánoční tramvaj  vozit cestující na pravidelné lince 2.

V předešlých dvou letech jsme na naši vánoční tramvaj dostávali velké množství pozitivních ohlasů od malých i velkých cestujících. Rozhodli jsme se proto v tradici pokračovat i letos. Myslím, že zvláště v této nelehké době je třeba šířit radost a věřím, že vánoční tramvaj vykouzlí na tvářích lidí v ulicích nejeden úsměv,“ uvádí Roman Zarzycký, 1. náměstek primátora a předseda představenstva Plzeňských městských dopravních podniků.

Na výzdobě tramvaje se intenzivně pracovalo skoro celý týden. Kromě celoplošného polepu, na kterém se letos objevují i dominanty plzeňského náměstí, je tramvaj vyzdobena přibližně dvěma tisíci světýlek a také vánočními dekory v interiéru. Přenášet vánoční náladu tak na cestující bude i po dobu jízdy.

V neděli 29. listopadu bude vánoční tramvaj jezdit na trase Palacké náměstí – Mikulášské náměstí. Orientační časy odjezdu z Palackého náměstí jsou následující: 16:25, 16:55, 17:25, 17:55, 18:25 a 18:55. Jízdné bude v neděli zdarma.

Od pondělka bude tramvaj v pracovních dnech nasazena na pravidelné lince 2, o víkendech na lince 4, a to minimálně do konce prosince. Podrobné jízdní řády budou zveřejněny na webových stánkách www.pmdp.cz.

TZ PMDP