Výzva! Nominujte Vánoční tramvaje a trolejbusy do letošního ročníku tradiční ankety

Předchozí tři ročníky ankety o nejhezčí Vánoční tramvaj měly obrovský úspěch nejen v Česku, ale také v zahraničí. Do hlasování se zapojilo v 1. ročníku rok 2017) přes 18 tisíc čtenářů, do 2. ročníku (2018) přes 52 tisíc čtenářů a do 3. ročníku (2019) rekordních 73 624 čtenářů.

Úvodní foto koláž: ROPID, DPMP

„Dopravní podniky už se ptají, jestli bude letos opět anketa o Nejhezčí vánoční tramvaj a já s radostí říkám, že ano,“ sděluje zakladatel ankety Ondřej Matěj Hrubeš z dopravního magazínu MHD86.cz. A dodává: „Letos se můžou čtenáři a dopravní podniky navíc těšit i o novou kategorii vánočních trolejbusů. Obrátil se na mě Zdeněk Kresa, který se věnuje dlouhodobě trolejbusům, že by rád navázal na tramvajovou anketu s přibývajícími vánočními trolejbusy.“

Zatímco tramvajová anketa proběhne pod křídly dopravního magazínu MHD86.cz, trolejbusovou anketu uspořádá Společnost pro veřejnou dopravu.

„Zatímco vánoční tramvaje jsou v posledních letech už nedílnou součástí adventního období českých měst, vánočně vyzdobené trolejbusy jsou v Česku relativní novinkou, jejich éru prakticky odstartovaly v roce 2019 dopravní podniky ve městech Pardubice a Ústí nad Labem,“ říká Zdeněk Kresa ze Společnosti pro veřejnou dopravu.

Tvůrci obou anket se dohodli na úzké spolupráci a obdobných pravidlech ankety. Pro nominace vánočních tramvají a trolejbusů použijte jednotný formulář, který je uveden na obou webech. Možnost nominovat vánoční vozidla mají dopravní podniky a čtenáři od úterý 1. prosince do úterý 8. prosince 2020. Následně budou nominace uzavřeny a proběhne hlasování čtenářů o nejhezčí Vánoční tramvaj“ a nejhezčí Vánoční trolejbus.

Do formuláře napište prosím město a vložte url odkaz na fotografii vánoční tramvaje/trolejbusu. Nominovat můžete co největší počet vánočních tramvají či trolejbusů, které znáte.

Podívejte se, jak dopadlo hlasování o Nejhezčí vánoční tramvaj 2017, Nejhezčí vánoční tramvaj 2018 a Nejhezčí vánoční tramvaj 2019.

NOMINACE 2020

Tramvaje:

  • Praha
  • Brno
  • Plzeň
  • Miskolc
  • Bratislava
  • Budapest

Trolejbusy:

  • Pardubice

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.