Dopravní kniha „Linka 110“ vyšla ve speciální edici RTO boxu

Dopravní podnik města České Budějovice připravil pro dopravní nadšence speciální limitovanou sérii knihy Linka 110. Ta se ukrývá v RTO boxu společně s dalšími suvenýry.

Kniha Linka 110 je k dostání v podobě limitované sběratelské edice. Symbolických 110 kusů je umístěno do exkluzivního dárkového boxu vyrobeného z originálních autentických součástek legendárního československého autobusu Škoda 706 RTO MEX. Původ jednotlivých částí dárkového boxu objasňuje legenda na eloxovaném štítku uvnitř každého balení. Majitelé speciálních dárkových boxů se mohou těšit nejen z knihy, ale i z archivních předmětů a plakátu umístěných uvnitř, přičemž pravost boxu je deklarována certifikátem,“ sděluje Michaela Slabová z českobudějovického dopravního podniku.

Na stránkách Linky 110 si můžete přečíst povídky od autorů Bellové, Berana, Bočka, Březiny, Cempírka, Csicsely, Flašky, Folnýho, Hakla, Kábrtové, Leitgeba, Mornštajnové, Padevěta, Palána, Soukupové, Stančíka, Štiftera, Tomana, Zábranského či Davida Jana Žáka, odehrávající se v prostředí městské hromadné dopravy. Každá povídka je doprovázena originální ilustrací, o které se postarali autoři Krištůfek, Michalík, Puhač, Rejl, Stuchlíková,Taja Spassk.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.