Místo DPP informuje o posílení linky 22 Muzeum MHD

Změna je život, aneb chaos pokračuje. Zatímco web Dopravního podniku hl. m. Prahy stále neinformuje o přijatém opatření, které od 19. prosince posiluje provoz páteřní linky 22, Muzeum MHD už láká šotouše na provoz retro tramvají na vloženém pořadí zmíněné linky.

Platnost „oběžníku dopravního ředitele“ DPP, který vzešel z páteční „losovačky“ potvrdil v pondělí Daniel Šabík, vedoucí komunikace DPP. Oběžník zmiňuje, že o víkendech a svátcích od 19. prosince do 27. prosince, s výjimkou 24. prosince, budou na lince 22 jezdit vložené spoje v trase Malovanka – Kubánské náměstí.

Proč v době, kdy už tuto skutečnost potvrzují i zveřejněné jízdní řády o chystaném posílení DPP neinformuje na webu není zřejmé.

Informační službu za DPP tak poskytuje facebookovský profil Muzea MHD, který láká na víkendové vypravení retro tramvají T3SUCS na vloženém 28. pořadí linky 22. Vyjet má souprava vozů 7122+7205.

Doufejme, že v následujících dnech se informaci o posílení linky 22 dozví cestující i z webu DPP a ROPID, kde cestující především sledují změny v MHD, které se v posledních dnech dějí až příliš často.

P.S.: Všimněte si toho dokonalého prokladu mezi víkendovými spoji linky 22. Takt: 4 minuty – 7 minut – 4 minuty – 4 minuty – 7 minuty – …
„Inu, dobrá práce plánovačů“.