O velikonočním víkendu nepojede metro v úseku Pražského povstání – Muzeum. DPP bude měnit pražce

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) o Velikonocích vymění na lince C pražského metra dalších 290 dřevěných pražců za betonové, tentokrát mezi stanicemi Pražského povstání a Vyšehrad. Práce začnou v pátek 2. dubna od brzkých ranních hodin a skončí v pondělí 5. dubna 2021 před půlnocí. Z tohoto důvodu bude obousměrně přerušen provoz metra na lince C v úseku Pražského povstání – Muzeum. DPP zavede náhradní autobusovou dopravu XC, která bude v provozu v úseku mezi stanicemi Hlavní nádraží a Pražského povstání. Od úterý 6. dubna 2021 bude metro na lince C opět jezdit v celé své trase.

V pražském metru je celkem 39 808 pražců, z toho jich je 19 397 na trase C. DPP dosud vyměnil 16 879 původních dřevěných pražců za betonové, z toho na trase C jich je nových 6520. V celé síti metra zbývá nahradit ještě 22 929 pražců, tj. zhruba 57 %. Na lince C je potřebné vyměnit ještě 12 877 pražců, tj. cca 66 %. O nadcházejících Velikonocích bude DPP měnit dřevěné pražce na 2. koleji v traťovém tunelu mezi stanicemi Pražského povstání a Vyšehrad a na začátku samotné stanice Vyšehrad. V pracích bude letos pokračovat v dalších dvou obvyklých termínech, tj. na začátku letních prázdnin, od 3. do 11. července 2021, a pak na podzim, během prodlouženého víkendu od 28. do 31. října 2021.

Z důvodu opravy tratě je od pátku 2. dubna 2021 (od zahájení provozu) do pondělí 5. dubna 2021 (do ukončení provozu) obousměrně přerušen provoz metra na lince C mezi stanicemi Pražského povstání – Muzeum. Metro na lince C bude v této době jezdit v úsecích Letňany – Muzeum a Pražského povstání – Háje.

V denním provozu je zavedena náhradní autobusová doprava XC v trase Pražského povstání – Vyšehrad – I. P. Pavlova – Muzeum – Hlavní nádraží. Upozorňujeme, že NAD XC (s ohledem na probíhající rekonstrukci tramvajové trati v ulici Táborská) nezastavuje v oblasti Vyšehrad v ulici 5. května, ale v ulici Na Pankráci, v zastávkách nočních autobusových linek.

Změny v provozu autobusů

Po dobu výluky je posílen provoz linky 196.

Změny v zastávkách autobusů

Pro linku 134 se přemísťuje zastávka Pražského povstání (pro směr Dvorce přibližně o 25 metrů vpřed, pro směr Podolská vodárna přibližně o 20 metrů zpět).

Bezbariérové cestování

Z důvodu chybějícího bezbariérového výstupu ze stanice Pražského povstání, doporučujeme pro cestu do centra využít autobusovou linku 135 z oblasti Jižního Města (od stanic Roztyly a Chodov), všechny spoje jsou zajištěny nízkopodlažními vozy.

TZ DPP