Rodiče vyřídí prvňáčkům ostravskou tramvajenku on-line

Stačí vyplnit online formulář, nahrát fotografii a je hotovo. Takto jednoduše a online teď mohou všichni zájemci vyřídit žádost o ODISku, kterou prvňáčkům Dopravní podnik Ostrava (DPO) nabízí již čtvrtým rokem zdarma. V rámci kampaně rodiče ušetří nejen 130 korun, tedy celý poplatek za vydání karty, ale navíc, díky letos poprvé zpřístupněné možnosti požádat o ODISku online, ušetří i čas. Rodným listem dítěte (případně jiným dokladem) se nově budou prokazovat až při vyzvednutí karty na prodejně.

ODISku bez poplatku za vydání dostanou letos zdarma děti narozené v letech 2014 a 2015.Akce platí od 1. dubna až do 30. září 2021 včetně. „Vysoký zájem rodičů nás těší. Jejich dětem nabízíme spolehlivé, ekologické a bezpečné svezení. Navíc můžeme každému prvňáčkovi dát příležitost přemýšlet o formě cestování jako o životním postoji, protože na každé jízdě záleží. A pokud budou cestovat ekologicky, tedy MHD, může každá jejich jízda přispět k lepšímu životu v okolí,“ doplňuje generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.

Rodiče nově vyřídí ODISku pro svého prvňáčka online na eshopu DPO www.dpo.cz/eshop, kde mohou dítě zaregistrovat nebo spíše pohodlněji přidat ke svému účtu, pak přiloží soubor s barevnou nebo černobílou fotografií s aktuální podobou dítěte, a po jejím schválení mohou ODISKU pro své dítě objednat.

ODISku zdarma si pak rodiče vyzvednou do 14 dní na jimi (při podání žádosti) zvolené prodejně DPO. Informaci o možnosti vyzvednutí ODISky obdrží na e-mail, který zvolili při založení účtu na e-shopu. Pro vyzvednutí si mohou vybrat jednu ze všech čtyř prodejen jízdních dokladů DPO (na ulicích Dlouhá, Opavská, Výškovická a Dr. Martínka) a budou potřebovat pouze rodný list dítěte (nebo jiný doklad prokazující věk dítěte např. občanský průkaz, cestovní pas, průkaz pojištěnce).

V případě potřeby mohou zájemci žádost o ODISku zdarma samozřejmě vyřídit i osobně, přímo v prodejně DPO. V tomto případě výše uvedenými doklady prokáží i věk dítěte, a vyrobenou ODISKu si pak nechají zaslat poštou anebo převezmou na zvolené prodejně. Kompletní podmínky akce najdou zájemci na webu DPO.

TZ DPO