DPP: Na spolupráci s řidiči se připravujeme

Na začátku dubna oznámil řidič tramvaje Josef Chodounský konec své youtuberské kariéry. Mezi důvody uvedl, že se nedočkal oficiální podpory ze strany Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP). Ten vzkazuje, že se na spolupráci s řidiči pracuje.

„Rozhodnutí pana kolegy s dovolením nebudeme komentovat. Držíme se zásady, že si vnitropodnikové záležitosti nevzkazujeme přes média,“ sdělil dopravnímu magazínu MHD86.cz Daniel Šabík, vedoucí komunikace DPP.

Josef Chodounský, nebo-li Rezistor, skutečně od posledního rozlučkového videa přestal dávat na youtubový kanál další videa. S natáčením ovšem neskončil. Ve své činnosti pokračuje na Twitteru, kde se snaží o tramvajovou osvětu.

Pro oficiální výstupy si pražský dopravní podnik zvolil jinou tvář. Např. Karolínu Hubkovou, řidičku tramvaje. Ta je poměrně často k vidění v médiích a stala se tak trochu „neoficiální“ mluvčí pražských tramvajáků. Ve výstupech se snaží vysvětlovat lidem např. rozdíl mezi obousměrnou a oboustrannou tramvají.

DVTV
Jeden z posledních rozhovorů. Pražská drbna.

Zájem dopravního podniku spolupracovat s vybranými zaměstnanci, kteří působí na internetu vznikl už před delší dobou. I proto Josef Chodounský naráží na fakt, že rok čekal na oficiální podporu od podniku, které se nedočkal.

„Na spolupráci s řidiči pracujeme. Je to spojeno s pracovně-právní agendou, kterou je nutné připravit tak, abychom neporušovali žádnou z interních norem nebo legislativních pravidel. Určitě si všimnete, až spolupráci zahájíme,“ sdělil Daniel Šabík a dodává: „Řidičů máme vytipovanou celou řadu, nicméně ke spolupráci jsou vždy potřebné obě strany.“

Uvidíme, kolik let bude ještě trvat zpracování pracovně-právní agendy v dopravním podniku. Zajímavý bude také výběr zaměstnanců, se kterými bude dopravní podnik spolupracovat a jak se podaří prezentace společnosti směrem k veřejnosti.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.